En have med plads til fordybelse

Haven indeholder mere end bare planter, blomster og god muld. Giver vi plads de rigtige steder og har vi omtanke for os selv og naturen kan haven komme til at skabe rum for meget mere end bare haveglæde.

Et grønt nærværende rum

Det kan være, der skal gemme sig et hemmeligt hjørne i haven, hvor teen kan blive serveret uforstyrret i aftensolen og hvor avisen eller netavisen kan nås via dette link. Her kan et blik på verden og nærområdet forbindes i et inderligt og hjemligt perspektiv.

Måske i et solrigt hjørne, under et større træ, hvor der er ro til at kunne fordybe sig i noget og forsvinde væk og forenes med det grønne. Det kan give en følelse af et safe space og et gemmested, hvor der er plads og mulighed for noget andet end på den åbne terrasse. Prøv at plante vild og høj bevoksning omkring, og gør terrænet sundt og rigt for sommerfugle og insekter. Det vil skabe noget liv, som vil være både sundt for nervesystemet og for naturen. I et sådan hjørne vil der være rig mulighed for at yde omsorg for sig selv og sine kære, og nusses der ofte og kærligt om det, vil det kunne udvikle sig på en meget magisk måde. Sørg for at tænke blomster, vildskab og liv, og se til, når livlig aktivitet og dyb ro forbindes.

Hav intentionerne med helt fra start

Hvis ønsket er at skabe en have med plads til ro og fordybelse, så sørg for at have det med hele vejen i processen også. Sæt intentioner for, hvad det skal indeholde til sidst, og hav så de tanker med i overvejelserne og i opbygningen også. Ønsker man en bæredygtig have, så sørg for at skabe den på en bæredygtig måde. Skal den rumme fordybelse, så fordyb dig på vejen dertil.