Inspiration til at lave unikke havedesigns

Det er altid en god idé at forsøge at skabe et unikt og personligt havedesign. I nedenstående kommer nogle gode ideer til, hvad du kan gøre i din have for at gøre den både personlig og unik. Du kan eventuelt starte med at male dine træhavemøbler med træmaling for at give dem nyt liv.

Hvordan planlægger du et haveprojekt?

Når man skal planlægge et haveprojekt, er det vigtigste at starte med at overveje, hvilken type projekt man ønsker at lave. Det kan være alt fra en ny terrasse til en større anlægsopgave som f.eks. et nyt drivhus. Når man har valgt, hvilket projekt man gerne vil gå i gang med, så skal man begynde at planlægge detaljerne omkring projektet – herunder, hvor meget plads der er til rådighed, og hvilke materialer der skal bruges. Endelig skal man huske på budgettering – herunder prisen for materialer samt eventuelle udgifter til professionel assistance undervejs i processen.

Skab et landskab med farverige blomsterbede

For at skabe et farverigt landskab med blomsterbede, er det vigtigt, at man har en plan for, hvilke blomster der skal plantes. Det kan være en god ide at starte med at undersøge, hvilke slags blomster der trives bedst i ens klima. Når man har fundet ud af dette, så kan man begynde at planlægge, hvor de forskellige blomsterbede skal placeres. Det er vigtigt, at man tager hensyn til solens placering og skygger fra træer og andre bygninger, da dette vil have stor betydning for, hvilke slags blomster der vil trives bedst på de forskellige steder. Når man har fundet ud af dette, så kan man begynde at plante.

Lav din egen havebænk

Det er ikke så svært at lave sin egen havebænk. Først og fremmest skal du vælge det materiale, som du ønsker at bruge til din bænk. Træ er et godt valg, da det er holdbart og let at arbejde med. Du kan også overveje andre materialer som metal eller plastik, hvis du ønsker en mere moderne stil. Når du har valgt dit materiale, skal du måle ud, hvor stor din bænk skal være. Dette afhænger af, hvor meget plads der er i haven, samt hvor mange personer der skal kunne sidde på bænken. Når målene er fastlagt, skal du forberede træet til de rigtige dimensioner og derefter begynde at bygge og samle bænken. Du kan eventuelt vælge at male bænken efterfølgende med træmaling. Tag et kig på mehr.dk og find den maling, der passer til din bænk.